Min bröstoperation

Jag opererade mig alltså för 8 år sedan . Jag skriver endast om detta för andra som går i liknande tankar. Detta är hur jag resonerade och vad jag valde att göra. Det betyder inte att det är rätt för er. Viktigt att göra egna efterforskningar och tänka igenom beslutet ordentligt.

Varför jag valde att operera brösten?
Jag har alltid sen jag kom i tonåren tyckt att det var väldigt fint med bröst. Det blev bara så att jag själv fick väldigt små. Jag kände inte att kläder satt som det skulle och jag ville känna mig mer kvinnlig. Jag började med att googla och kolla om det fanns andra metoder för att få större bröst. Tro mig jag hittade allt möjligt spännande på internet som krämer, huskurer, tabletter och sugproppar. Haha
Inget som kändes speciellt troligt. Jag började funderar på operation ganska tidigt men bestämde mig att vänta tills jag verkligen kände att jag växt färdigt och att det var något jag verkligen ville.
När jag var 21 blev jag mer seriös och jag googlade runt på massa kliniker och även kirurgerna. Jag bestämde mig för att gå på en konsultation hos Clinic Strömstad. På konsultationen fick jag fråga frågor, kolla på storlekar osv. Min kirurg kändes kompetent och någon vecka senare bokade jag tid för operation. Operationen skulle kosta 32000:-
Jag har alltid jobbat hårt och som person är jag bra med pengar så jag hade redan pengar sparade som jag kunde använda.

Mina val:
Implantat: Valde Mentor. Jag hade googlat och fått reda på att detta märket det bästa alternativet. De var godkända av läkemedelsverket i USA för försäljning där och i Europa. Garantierna är bra och företaget har funnits länge.

Storlek: Naturligt hade jag en A-kupa och jag valde att lägga i 300 cc. Men detta var det svåraste valet eftersom jag inte ville ha för stora men inte för små utan rätt för min kropp. Jag velade som fan här innan jag bestämde mig. Jag googlade sönder före och efter bilder. Har aldrig kollat på så mycket bröst i mitt Liv. Jag ville att det skulle se naturligt ut på mig.

Form/ profil: Runda valde jag för att minska risken för komplikationer då implantat kan vrida på sig. Min profil är moderate plus. Det är dem jag tyckte såg bäst ut på före och efter bilder.

Innehåll: Jag valde geléhallon/silikon. Vilket betyder att även om de går sönder stannar materialet kvar i inlägget.

Min kirurg valde att lägga mitt ärr i vecket under brösten och mina implantat ligger även under muskeln eftersom jag inte hade så mycket bröst innan.

Berätta för vänner och familj: jag valde att berätta när jag redan bestämt mig och bokat tid. Jag fick blandad respons. Min pappa var inte jätte glad. Min mamma var mer förstående . Tror de var rädda att jag skulle göra västa bomberna typ. Men jag var vuxen och fick ju fatta mina egna beslut.

Inför Operationen är det klart jag är nervös. Men jag har varit sövd tidigare vid min blindtarms operation så det var jag inte nervös över. Men man funderar så klart på allt från resultat till komplikationer.
Tiden efter blev jag sjukskriven 4 veckor men jag jobbade som frisör så så mycket jobb med armarna. Det är olika person från person hur länge man behöver. Jag åkte hem redan samma dag. Jag hade jätte ont första veckan. Behövde hjälp att komma ur sängen och allt möjligt. Men efter den veckan blev det bättre och bättre. Mina ärr läkte fint och syns knappt nu. Ingenting som jag eller någon annan tänker på idag.

Resultat: Nu har jag 65D/70C. Jag har Aldrig ångrat mig och kommer inte ta ut dem utan att byta ut dem. Mina har behållt samma form sen jag gjorde dem. Tycker inte att formen blivit sämre. Jag är väldigt nöjd med mitt resultat. Även om de inte är perfekta. Vilket man måste ha i baktanken att dem oftast inte blir det. Det är en risk man måste vara beredd att ta. Inga större komplikationer men jag kan känna ibland att jag har lite ripplings. Jag är inte rädd att något ska hända. Typ att de går sönder eller att dem inte ska hitta cancer tror de är såpass vanligt med bröstoperationer att de vet hur man kan undersöka dem ordentligt med implantat.

Efter 10 år ska man gå på en konsultation och kolla upp brösten. Det är inte alltid man behöver byta. Det beror på hur kroppen reagerat på implantaten. .

Amning har jag ingen erfarenhet med. Men jag vet att den kan påverkas.

Det var allt tror jag !
Xxx Jennifer
OBS! Jag har tyvärr ingen före och efter bild.

6 kommentarer

  1. Hej! Jag gjorde mina bröst med samma implantat som du har men för snart fem är sen. Och jag har även ammat etr år av dom o kan säga att de fortfarande är sjukt fina! de hänger inte eller så! Så du vet vad du väntar dIG när du väl skaffar barn en dag! Haha sen är de såklart olika från person till person. Men jag gjorde mina av samma skäl som dig o googlade oxå tusen saker för att de skulle växa 😂 hade oxå a kupa innan o nu har jag c kupa! O ville ha de naturliga oxå 😊 som jag Fick! Ha en fin dag! 😊

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s